Βιολογική μαρμελάδα μύρτιλο!

 Σε Νέα

Καλημέρα!!!

Ο Νοέμβρης σχεδόν έχει φτάσει και μαζί με τα κρύα αυξάνονται και οι υποχρεώσεις των παιδιών στα σχολεία.

Μια ωραία ιδέα για το πρωινό :Δώστε στα παιδιά μύρτιλο. Βοηθά στη συγκέντρωση!!

Το μύρτιλο, είναι γνωστό πως σχετίζεται με τη βελτίωση της νυχτερινής όρασης, ενώ νέες έρευνες δείχνουν πως ωφελεί στη συγκέντρωση και στην εξάσκηση της μνήμης των παιδιών!!.

Καταρχήν, τα μύρτιλα αναφέρονται σε μια δημοφιλή ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου πιλότοι της RAF καταναλώνουν μαρμελάδα μύρτιλο για να οξύνουν την όρασή τους στις αποστολές της νύχτας. Επίσης, εργαστηριακές μελέτες σε αρουραίους έχουν παράσχει προκαταρκτικά αποδεικτικά στοιχεία ότι η κατανάλωση μύρτιλου μπορεί να αναστείλει ή να αντιστρέψει οφθαλμικές διαταραχές, όπως η εκφύλιση της ωχρής κηλίδας.

Σήμερα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition, τo μύρτιλo αποδείχθηκε πως βοηθά;a στην ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης στα παιδιά. Στην έρευνα, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, συμμετείχαν 21 παιδιά από 7-10 ετών στα οποία δόθηκαν 3 ροφήματα που περιείχαν διαφορετικές ποσότητες μύρτιλου. Στο ένα ρόφημα υπήρχε μια μεγάλη δόση 30 γραμμαρίων, στο δεύτερο μια μικρή 15 γραμμαρίων, ενώ στο τρίτο δεν υπήρχε καθόλου ποσότητα.

Μετά την κατανάλωση των ροφημάτων, δόθηκαν στα παιδιά ορισμένα γνωστικά τεστ ώστε να εκτιμηθεί ο βαθμός συγκέντρωσης και μνήμης που παρουσίαζαν. Όταν είχαν καταναλώσει τη μεγάλη ποσότητα, εμφάνισαν την καλύτερη επίδοση, ενώ αναλογικά, όταν είχαν καταναλώσει το ρόφημα που δεν περιείχε μύρτιλο εμφάνισαν τη χειρότερη.

Οι ουσίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση, αλλά και στη μνήμη, ονομάζονται ανθοκυανίνες. Οι επιστήμονες δήλωσαν πως γνώριζαν τη σχετική σύνδεση στον εγκέφαλο των ενηλίκων, έπειτα από αυτήν την έρευνα όμως, φαίνεται πως επιδρούν το ίδιο αποτελεσματικά και στον παιδικό εγκέφαλο.

Recent Posts
Επικοινωνήστε

Δεν είμαστε online αυτή τη στιγμή. Στείλτε μας email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt
0