σχετικά με την επιχείρηση

Αγρομενελαΐς

Λίγα λόγια για εμάς

Η επιχείρηση Αγρομενελαϊς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που εδρεύει στο χωριό Θραψίμι σε υψόμετρο 800 μέτρων στην ορεινή Καρδίτσα. Τα τελευταία 5 χρόνια καλλιεργούμε βιολογικά τις υπερτροφές Μύρτιλο, Αρώνια και Γκότζι μπέρυ. Τα υψηλής διατροφικής αξίας αυτά φρούτα διατίθενται φρέσκα σε μεγάλες Ελληνικές αλυσίδες τροφίμων όπως και σε βιολογικά καταστήματα.
Η νεότερη γενιά της εταιρείας (Νίκος και Σοφία), αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία βιολογικών, λειτουργικών και εκλεκτών τροφίμων χρησιμοποιώντας βιολογικές υπερτροφές, σιτηρά, λαχανικά και φρούτα που καλλιεργούμε στα κτήματά μας, σε αυτή την ορεινή περιοχή. Με ερεθίσματα από τις νέες διατροφικές τάσεις και συνήθειες των τελευταίων ετών, δημιουργήσαμε ανώτερης ποιότητας τρόφιμα.

 

Ο κατάλογός μας αποτελείται από επαλείμματα αρώνιας και αρώνιας με γκότζι (χωρίς ζάχαρη με σιρόπι αγαύης), βιολογικά ζυμαρικά λαχανικών και ολικής αλέσεως με την προσθήκη γκότζι (ειδικά για χορτοφάγους και περιόδους νηστείας), σάλτσα κολοκύθας με πετιμέζι (παλιά τοπική συνταγή).

 

Επίσης, τυποποιήσαμε το μέλι που συλλέξαμε από κυψέλες που έχουμε τοποθετήσει στα κτήματά των υπερτροφών μας και συσκευάσαμε την ρίγανη των ορεινών Αγράφων.

 

Επιπλέον, δημιουργήσαμε μείγματα τσαγιών και αφεψήματα σε καινοτόμα διάφανη συσκευασία. Οι κωδικοί μας περιέχουν φύλλα των βιολογικών υπερτροφών, τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιών, βότανα και αρωματικά φυτά από τα βουνά μας.

 

Βασισμένοι σε παλαιές τοπικές συνταγές δημιουργήσαμε 15 γεύσεις Ηδύποτων, είναι προϊόντα κρασιού και παράγονται με τη βοήθεια κορυφαίου οινοποιού.

 

Η αυτοφυής ανάπτυξη του βαλσαμόχορτου σε δυσπρόσιτες πλαγιές των βουνών μας, μας έδωσε έμπνευση για να προχωρήσουμε στην κατασκευή του αρχαίου ιάματος Βαλσαμέλαιου. Ένα φυσικό προϊόν με ιδιαίτερες ευεργετικές ιδιότητες, αντισηπτική, και επουλωτική δράση.
Με όραμα την ανάδειξη του τόπου μας, καλλιεργήσαμε και χρησιμοποιήσαμε τα καλύτερα υλικά ώστε να γίνουν γνωστά εντός και εκτός Ελλάδος, τα ποιοτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής των ορεινών Αγράφων.
Επικοινωνήστε

Δεν είμαστε online αυτή τη στιγμή. Στείλτε μας email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt
0