Κέικ Μύρτιλο
ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΥΡΤΙΛΟ
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα από βανίλια
- 400 γρ. μπισκότα βρώμης
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- μαρμελάδα Μύρτιλου Agromenelais για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία για τη βάση
Χτυπάτε τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν καλά και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Λιώνετε το βούτυρο το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά. Στρώνετε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Προετοιμασία για την κρέμα
Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Απλώνετε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από τα μπισκότα και την στρώνετε ομοιόμορφα. Τοποθετείτε το τσιζκεικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν το παγώσει καλά, το βγάζετε από την φόρμα και σερβίρετε με την μαρμελάδα του μύρτιλου Agromenelais από πάνω.